6 - Steg till att Ändra Din Livsstil

 
 
 
1.Hitta din motivation
Först måste du ta reda på vad det är du vill ändra eller bättra i ditt liv. Det kan vara att förbättra din hälsa och fysik, din ekonomi, dina förhållanden med vänner eller din pojkvän. Nästa steg är att hitta personer som redan har visat att de behärskar detta område. Dessa personer kan vara kändisar, din bästa vän eller familje medlem. 
Dessa människor kommer att vara din motivation och inspiration. De är människor precis som du, so if they can do it - you can too.
 
2. Ändra inte ALLT på en gång
Denna punkt är precis som den låter. Du kan inte ändra allt på en gång. För att rädda dig själv från massor med onödig stress, så skall du inte försöka erövra hela världen på en dag. Bryt ner ditt mål i små delar så det inte blir för överväldigande (Delmål). T.ex. Låt oss säga att ditt mål är att total ändra din hälsa och fitness. Om du försöker lista ut hur du ändrar allt på en gång kommer det till sist avskräcka dig; om du däremot delar upp det i 3 olika delar så blir det mindre stressigt.
  • Mentalitet
  • Diet
  • Träning
Få först kontroll över ett område före du går till nästa. Kom ihåg "Rome wasn´t built in a day".
 
3. Track your progress
Först, var medveten om var du står när du börjar din resa. Var är du JUST NU? både fysiskt och psykiskt. Det är enkelt att glömma hur långt du kommit och hur mycket du ändrat om du inte har något att jämföra dig med. Ta bilder, skriv dagbok, se tillbaka och beröm dig själv för varje framsteg du gjort.
 
4. Lär dig av dina bakslag: VIKTIGT!!!
Motgångar är nödvändiga. De är där för att ge dig lärdom. Det är helt normalt att känna sig besviken efter ett bakslag. Men det är viktigt att inte ödsla för mycket tid i att vara besviken. Gråt,skrik,ropa- få dett ut ur ditt system, och gå sedan vidare. Ta lärdomen från bakslaget och dra nytta av det i framtiden.
 
5. Granska dina vänner
Att ändra din livsstil, kan innebära att du tar en närmare titt på människor som du umgås med. Jag säger inte att du skall göra dig av med vänner. Men du kanske kan våga dig ut och få nya vänner. Eller följa personer som är experter inom området som intresserar dig. Om du vill bli doktor, så skall du inte fråga råd av en bil försäljare. Ideen är att du tar råd från människor som redan gått den vägen du strävar efter.
 
6. Bibehålla
Det är alltid svårt att starta nya vanor, och lätt att fortsätta med dem när du väl hittat dem. Med tiden kommer dina nya vanor bli lättare och lättare att bibehålla. Nu när du äntligen har kommit underfund med "hur du äter hälsosamt, hur du tränar varje dag, hur du sparar pengar", kasta inte bort det för att falla tillbaka i dina gamla vanor. Kom ihåg detta: Det blir fakitskt lättare ju längre du bibehåller det.
 
 
 
 
 
/AnnaPearl
0 kommentarer publicerat i Pearls Life
Taggar: 6-steg, Fitness, Glädje, Hälsa, Hälsosamt, Mat, NyBlogg, Näring, PearlsHealth, Superfood, Tjej, adidas, beauty, energi, finlandssvenskabloggare, glad, inspiration, kärlek, leva, levnadsvanor, liv, motivation, nike, usa, vanor
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar