VEGAN LOAF

 
Nytt recept på en underbart god loaf /bröd. Och bonus är att den är glutenfri, äggfri, sockerfri och nötfri. De flesta borde kunna äta denna! Tycker om att dela recept som nästan alla kan njuta av 😋
 
Tyckte själv det skulle bli spännande att testa på denna loaf eftersom nyckelingrediensen är..zuchini! Yep, you heard me. Zuchini. Låt inte er bli skrämda, man skulle inte ens ana att det ligger en gömd grönsak i brödet... Perfekt för dem som har svårt att få i sig de gröna nytto bomberna 😏 
 
 
Brödet passar perfekt som frukost, snack eller till kaffet med goda toppings ☕
 
 
 
 
 
Recept : 
 
 
 Gör såhär :
 
200°c (45-50 min) 
 
- Lägg chia fröna i en mugg med 8 tsk vatten. Låt stå i ca. 10 min , rör om halvvägs så det blir en jämn "gel" konsistens. (Detta kallas chia-egg och kan användas istället för ägg.
 
- Riv zuchinin grovt 
 
- Blanda zuchini och banan i en skål (jag använde matberedare) 
 
- Tillsätt alla övriga ingredienser ( till sist chiafrön )
 
- Låt stå 10 min. 
 
- Smörj en avlång "loaf" form med kokosolja och häll sedan i degen. 
 
- extra: om du vill dekorera brödet som på bilden. Skär en banan i halva. Placera dem på degen och tryck lätt ner dem. 
 
- Sätt i ugn ca. 45-50 min på 200°c värme.  
 
Ps. Detta bröd kommer att ha en annorlunda konsistens till ett vanligt "torrt" bröd. Så du gör helt rätt om det ser ut så 😋👍
  
 
 
 
Serveringstips:
/ Färska blåbär & hallon med lönnsirap på
/ mandelsmör & banan 
/ Mosad avocado, tomat & örtsalt 👌
 
 
 
 
 
 
En kommentar publicerat i Mat
Taggar: Bakning, Hälsa, Mjölkfritt, PearlsHealth, Sverige, bröd, finland, glutenfritt, inspiration, matblogg, måbra, sockefritt, vegan, vegetarian, Äggfri
#1 - - Johanna Svensson:

Fina bilder, ser supergott ut! :)

Svar: Tack! 😊 jaa verkligen gott!
Anna Pärlan Hult

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar