Smarriga Sommar Snacks

 
Cut up food is better food! 
 
 
 
 

Allt smakar ju så mycket bättre
när det är skuret i små fina bitar eller när allting ser trevligt ut på bordet? Jag kan väl inte vara den enda av den åsikten?
 
 
Dagens kvällsmål blev en massa uppskuren mat och frukt i små bitar, vilket gjorde det mycket roligare att äta. Vände en inspiraitions-lös matlagnings kväll till en inomhus picknick på 10 min. 
 
 
 
 
3 stora plus med en sådan måltid
  1. Du tar dig tid att äta med allt små plock vilket leder till --> kommunikaton ( vi finska människor är ofta så snabba med att rusa till nästa moment på vår dag så vi sätter oss aldrig riktigt ner och bara njuter och umgås vid matbordet).
  2. Maten smakar bättre! den gör det. Du tar dig tid och faktiskt smaka på varje liten bit som finns på bordet, allt från salt till sött.
  3. Du behöver inte stå och tillreda maten i 1 timme 
ps. 4: Det kan somsagt bli en liten mysig picknick inomhus, en picknick du kanske annars inte tar dig tid att gå ut på.
 
Så har du NOLL motivation att laga mat en dag som denna? öppna ditt kylskåp? har du frukt, grönsaker, bröd, pålägg, ägg, dipp, - perfekt! skär upp allt i små söta bitar, placera på fina fat eller små söta skålar och överraska din partner med ett fint upplägg av mat när han/hon kommer hem. Tro mig... den personen kommer inte tänka på att det inte är kyckling och ris som står på tallriken, utan däremot bli positivt överraskad och mumsa i sig allt gott små plock som finns på bordet. 
 
Dagens sommartips för lata personer som jag en regning sommar dag som denna! / xoxo AnnaPearl
 
 
 
 
 
3 kommentarer
publicerat i Mat
Taggar: Fitness, Glädje, Hälsa, Hälsosamt, Mat, NyBlogg, Näring, PearlsHealth, Superfood, Tjej, bär, choklad, delikatess, feelgood, fitspo, inspiration, kärlek, smoothies, snabbmat, snacks, sommar
Visa fler inlägg
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar