CHOKO- CHIA MUFFINS (äggfria, sockerfri, glutenfri)

 
 
 
Proteinrika choklad muffins som är perfekt till kaffet eller som frukost/mellanmål :) 
Det är det som är så lyckat med dessa recept, de är så fullproppade med näring att de passar som frukost och inte bara efterrätt. 
 
 
 
Ingredienser: 
 
Ca. 1 dl rismjöl
3 msk kakao
1 msk glutenfritt
6 chia ägg ( 1 ägg = 1 msk chia 
1 burk kokosmjölk  (te.x. Santamaria tjock kokosmjölk) använd den tjocka delen
3 msk lönnsirap
7 färska dadlar
2 msk smält kokosolja
1 tsk vanilj
Extra ingrediens om det finns hemma: Kakaosmör (smält 1 msk och tillsätt i smeten)
 

Gör såhär:
Mixa allt i en matberedare. Börja med dadlarna och kokosmjölk sedan resten och till sist chiaäggen. sätt ut i muffinsformar. 
Ugn 180 °c 20-25 min
 
 
 
 
Happy baking! 
 
 
0 kommentarer publicerat i Efterrätter
Taggar: PearlsHealth, brunch, choklad, glutenfritt, muffins, sockerfria, söndag, veganskt, vegetarianskt, Äggfri
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar