CHOKO- CHIA MUFFINS (äggfria, sockerfri, glutenfri)
Proteinrika choklad muffins som är perfekt till kaffet eller som frukost/mellanmål :)
Det är det som är så lyckat med dessa recept, de är så fullproppade med näring att de passar som frukost och inte bara efterrätt.
Ingredienser:
Ca. 1 dl rismjöl
3 msk kakao
1 msk glutenfritt
6 chia ägg ( 1 ägg = 1 msk chia
1 burk kokosmjölk (te.x. Santamaria tjock kokosmjölk) använd den tjocka delen
3 msk lönnsirap
7 färska dadlar
2 msk smält kokosolja
1 tsk vanilj
Extra ingrediens om det finns hemma: Kakaosmör (smält 1 msk och tillsätt i smeten)
Gör såhär:
Mixa allt i en matberedare. Börja med dadlarna och kokosmjölk sedan resten och till sist chiaäggen. sätt ut i muffinsformar.
Ugn 180 °c 20-25 min
Happy baking!