Var är jag just nu ?

 
 
 
Livet Just Nu.
 
Jag befinner mig för tillfället i Washington DC, USA. Reste hit i Oktober redan för att göra min praktik från skolan på ett Spa som heter Nectar Skinbar. Nu är min Praktik tid över, det var en kort 3 veckors period av massor med nya erfarenheter och vänner. 
 
Första dagen var super nervöst. Dendär känslan av att gå in i något så okänt, det är en sådan hat-älska-känsla. Jag var så nervös, allt var nytt, kände ingen och visste inte heller hur människorna såg ut. Men de visade sig vara de mest underbara och välkomnande människor. Kara var min manager, och hon tog verkligen hand om mig och såg till att jag lärde mig något nytt varje dag. Fick jobba i receptionen, ta hand om telefon samtal, bokningar, check-in & check-out och de dagarna jag inte var i receptionen så fick jag testa på olika behandlingar, men också lära mig att göra nya behandlingar, vilket var jätte spännande.
 
Det var en sån otroligt bra erfarenhet att få jobba med kundservice på ett NYTT språk. Min engelska är stark, ja, men det är som ett helt nytt språk när det kommer till ett område man aldrig utövad språket på förr. Skönhets branshen är väldigt rolig att jobba i, folk är väldigt prat glada och kommer oftast på behandlingar för att unna sig något härligt eller för avslappning eller för att få piffa upp sig lite. Så oftast är alla på bra humör, vilket gör att jobb dagarna blir härliga å fyllda av positiv energi.
 
Första dagen på min praktik så var dett bankrån i huset brevid, så vi var instängda i 3 h och var inte tillåtna att gå utomhus före alla FBI och detektiver har fotat alla sprängda 100 dollars sedlar på utsidan. ( haha JAA! sprängda!)  Killen var tydligen ingen erfaren bankrånare när han hade gått in och bett om pengarna, sedan när han kom utanför banken så öppnade han väskan och kollade hur mycket han hade i väskan och då sprängde pengarna upp och lila bläck färg utlöstes från explosionen så alla vet vem det är som rånade banken.. så han sprang iväg tomhänt, och lila. 
 
Jag kunde inte annat än skratta, det var som att hela staden ville säga "WELCOME TO DC"! this is life over here.
Men shit happens! och folk som vill göra dumma saker finns överallt, men man får inte låta det ta över ens känslor. Man kan inte leva i rädsla, väldigt viktigt att kunna skilja på allt hemskt som händer runt i världen och vad som pågår INOM dig. Därför är det så viktigt att ha ett lugn inom dig som ingen kan rubba. ( Mer om det en annan dag ). 
 
Så det var en lite komisk FÖRSTA dag på min praktik plats. En dag jag aldrig glömmer, och det gav mig verkligen tid att prata och lära känna folket som jobbade på spa. Med allt negativt kommer alltid något positivt, eller hur? ;)
 
Min praktik är alltså över nu, men jag kommer att stanna här i USA med min pojkvän Mike ända tills efter nyår.
Skola gör jag på distans för tillfället, eftersom det skulle vara så dyrt att resa hem till finland för 1 månad då jag ändå kommer att vara i USA på jul (eftersom vi kör varannan jul hos familjerna, Usa-Finland). Här är det ennu snö fritt och allt mellan 10-19 c° på dagarna. Riktigt skönt med en lång och fin höst när vi inte riktigt fick någon ordentlig sommar i Finland detta år. Mina dagar just nu börjar med träning på morgonen, springer varje morgon med Mike och därefter kör vi någon typ av crossfit träning och sedan lite yoga och stretching på det. Sedan lägger jag 2-3 timmar åt sidan för studier och efter det kan min dag börja.
 
Thanksgiving är på Torsdag, ser fram emot det! Firade thanks giving första gången ever för 2 år sedan när jag var här i USA, men det är alltid roligt med family - get togethers. 
 
NU en bild bomb från DC och Praktik platsen ! 
 
Pusshej! / Annapearl
 
 
 
 
 
 
 
 
 
En kommentar
publicerat i Pearls Life
Taggar: Fitness, Hälsa, Mat, NyBlogg, Näring, PearlsHealth, Tjej, beautician, beauty, fashion, finland, fitspo, inspiration, kosmetolog, motivation, skönhet, travel, usa, vardagsliv
Visa fler inlägg
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar