Raw Blueberry-Mango cheescake
Heaven in a cake. Detta är ett bevis på att rawcakes inte behöver vara så komplicerade och svåra. Men att de endå kan vara så otroligt goda. Let's go straight to the recipe!
Ingredienser:
Botten:
150g mandlar
12 färska dadlar
1 dl kokosflingor
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk honung
En nypa salt
Fyllning:
300g cashews1/2 dl honung
1 1/2 dl blåbär (tinade)
1 1/2 dl mango (köpte fryst mango i bitar och lät det tina)
1 tsk vanilj (extrakt eller mald)
1/2 pressad citron
1 1/2 dl kokosolja (mjuk, lite smält)
1 dl havremjölk eller mandelmjölk
1 krm gurkmeja ( för en gulare färg på mango delen av kakan)
Gör såhär:
Botten:
Mixa mandlarna med dadlarna och resten av ingredienserna tills det är en deg som du kan trycka ut i en form. Lägg sedan i frysen så länge du lagar fyllningen.
Fyllning:
Låt cashewnötterna ligga i blöt minst 5 timmar ( eller över natten ).
Mixa allting förutom blåbär och mango i en matberedare. Smaka av tills du är nöjd.
Dela sedan upp smeten i 2 lika stora delar. Mixa ena delen med blåbär, och andra delen med mangon + gurkmejan. Klicka ut allt turvis på kakbottnet. Jag avslutade med ett helt lager av blåbärs fyllningen och sedan klickade på mango fyllningen i små klickar. Sedan drog jag igenom mango fyllningen med en tandpetare för att få ett mönster.