NÄSSELPESTO


Ett busenkelt hälsotips för att själv stödja kroppens självläkande förmåga;
Dessa spröda små nässlor som nu växer upp ur marken är riktiga kraftkoncentrat och anses vara en av de bästa medicinalväxter vi har. Nässlor som plockats i maj är de bästa så passa på nu å plocka från naturens förråd!
Nässlan innehåller hela 70 vitaliserande ämnen, mao så gott som alla de ämnen som vår kropp behöver. Den är rik på vitaminer och närsalter - 2,3% närsalter bland vilka kalium, kalk, fosfor, svavel, magnesium och järn dominerar. Av vitaminer är det A och C som dominerar.
Vi rekommenderar varmt att fara ut i naturen och plocka små spröda nässlor och gör en 3 veckors nässelkur med 1-3 koppar te dagligen - vi lovar att ni kommer att känna av förändring!

RECEPT:
1-2 klyftor vitlök
1/2 dl mandlar & solrosfrön ( jag lade både och, men det går bra att välja en dera.)
1 dl parmesanost
1-1/2 dl olivolja
Salt & Peppar
Gör såhär:
1.Förväll nässlorna (koka dem hastigt i 2 min) i rikligt med lättsaltat vatten.
2.Kör nässlorna i mixern/matberedaren tillsammans med nötter, vitlök, parmesanost, och olivoljan.
3.Smaksätt med salt & peppar






Njut!