Lördags Lyx - Pappa lagar bäst!

 
 
 
Igår var det lördags mys med familjen. Pappa stod för maten, jag lagade en sallad enligt hans önskemål, och fixade också ihop världens godaste batat och potatis franskisar (recept kommer på det) och OJ vad det var gott! Så mycket smak och så FRÄSHT! Aubergine, rucola, nötkött, avocado, chili, gräslök, olivolja.... the list goes on. Absolut nåt av det godaste på länge. Just look at the pictures... Ps: Sedan liten när jag fått frågan "vad är din favorit mat?" så har jag alltid svarat "pappas mat!!" .. Detta av en orsak. Han skulle verkligen kunna göra detta som yrke. Så duktig! #LyckansmigLyckansoss
 
 
                   
 
 
Mumsig aubergine, chili, basilika,spenat olivolja sallad
Fänkål med olivolja och parmesan
 
Restaurant ala' Hulto in action
 
 
Detta var en OTROLIGT god sallad jag lagade igår.
 
Bild 1: Gör ett täcke av krispig sallad (Roman sallad te.x.) - Skär sedan rödlök i tunna skivor och lägg ett lager ovanpå sallads bädden.
 
Bild 2: Skär avocado i bitar och lägg på rödlöken och salladen
 
Bild3: Blanda ihop en dressing av * 1 pressad citron * 1 dl olivolja * salt & peppar * 1/2 kruka gräslök * 1/2 kruka bladpersilja. Hacka gräslöken och persiljan och blanda ner det med olivoljan och citronen, krydda och häll hälften av dressingen på salladen.
 
Bild4: Lägg på nötköttet ( I'm sorry! kan inte ge er recept på hur man tillredde köttet för det var pappas jobb) häll resten av dressingen på köttet --> Servera!! 
 
 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Mat
Taggar: Glädje, Hälsosamt, Italienskt, Mat, Näring, PearlsHealth, Tjej, familj, fitness, foodporn, fräsht, gott, health, hemmarestaurang, himmelskt, kärlek, love, restaurangmat, restaurant

Vill du ha Gelnaglar ?

Hejsan alla fina!
Kanske som några av er vet så är jag kosmetolog studerande (avslutar snart mitt andra år). Tycker om att öva mycket på saker vi lär oss i skolan och bli så bra jag kan på det jag lär mig. Därför gör jag också Gel naglar och frans + bryn färgningar (+plockningar) utanför skolan. 
 
Så om intresset finns så kan jag komma hem till dig, eller så får du komma och besöka mig. Om du vill ha en tjej kväll och bjuda in dina vänner på en lyx kväll så finns också möjligheten att jag kommer hem till er en kväll. Kontakta mig om det finns intresse för att bli uppiffad! :)
 
Gellack = Super glansigt och hållbart lack med en mer "Geligare" look. Håller 2-3 veckor. 
Frans & Bryn färg = Färg på egna fransar och bryn som håller upp till 6 veckor. 
 
  • Varför gelnaglar? : Om du te.x tycker det är tråkigt att lacka om dina naglar varannan dag för att det alltid börjar fara upp i kanterna så snabbt --> Med gellack så händer detta inte. Eftersom ytan är så hård och nagellacket härdas i LED/UV lampa mellan varje lager.
 
  • Ska du på resa, fest, eller fester :  och du vill att naglarna ska hållas snygga och fräsha länge, då är gellack perfekt. Eftersom de ser likadanna ut dag 1 som dag 14 (förutom att de är lite utväxta vid nagelbanden)
 
  • Vill du annars vara fin till vardags och känna dig extra snygg: Då passar gelnaglar! eftersom från stunden då du är färdig med gellackningen, så är de TORRA, ja torra. Du behöver inte gå runt och vifta med fingrarna tills de torkar eller vara rädd att de smetas ut om du tar i något. Nej - you are good to go!
 
  • Varför frans och brynfärgning? : Vem vill inte ha så mörka fransar som möjligt? Här färgar vi dina fransar i den nyans du vill ha. Om det är så svarta som möjligt så kan det räcka med att böja fransarna lite på morgonen och så känns det som att du är redo att gå ut genom dörren ( skippa mascaran ).
 
  • Fransfärgning är också perfekt om du skall på resa, eftersom du vaknar med mörka fransar, och behöver inte hålla på att kleta dit mascara när du skall till beachen.
 
  • Jag har fransfärgning till vardags eftersom jag känner mig "fixad" redan från morgonen, skön känsla, brukar räcka med att böja dem lite och sedan ut genom dörren :) super skönt!!
 
  • Bryn: Ofta målar vi våra bryn till vardags och försöker förstärka deras form eller färg. Med brynfärgning så kan vi laga dina bryn till önskad färg, all day- everyday. Det gör verkligen massor åt ansikts formen när man får lite färg på brynen, det ramar in ögonen och lyfter hela ansiktet. Ofta tror folk att de inte har någo bryn, men faktum kan vara att brynen bara är så ljusa på kanterna eller ljusa hela vägen, och med lite färg så Vips!- Har du bryn! Och här också finns det massor med olika nyanser att jobba mellan, så du får den färgen du önskar ha på dina bryn.
 
  • KONTAKTA MIG PÅ FB eller i kommentarerna om intresse finns :) (fb: Anna Hult)
 
Här under ser ni lite naglar jag gjort under årets gång. ( Allt från Brudnaglar, student, fest, eller vardagsfin)
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Före och --> Efter  Frans färgning håller upp till 6 veckor (likaså bryn)
 
 
/ Kram AnnaPearl
0 kommentarer
publicerat i Pearls Life, SkönhetsTips;
Taggar: Glädje, Hälsa, PearlsHealth, Tjej, beauty, becauseyouareworthit, finland, fransar, gellack, kärlek, love, mode, naglar, skönhet, vacker

Hata mera gör dig lyckligare

 

För när började vi bry oss så mycket om vad den andre tycker?

Kan kännas svårt att tro på sig själv i dagens läge. Och att ens höra ens egna tankar, när samhället skriker så högt om vad vi ska gilla och tycka.

Men när det kommer till kritan så är det, du, jag, vi som var och en bestämmer vad vi tror på, hur vi tänker, vad vi gillar, vad vi står för, vad våra drömmar är. Försök minnas det, även om världen vill få dig att tro annat.

Du har makten att bestämma över ditt eget liv. Och du kan nå vilken dröm du än vill nå, du kan och FÅR bli den bästa du kan bli. När människor säger åt dig "Du har ändrats", så är det ofta för att du har slutat leva livet just som DE vill att du ska leva det. They can't put you in "a box" anymore, so instead they choose to say "you're weird" and that you have changed. Don't let it get to you. 

Haters gonna hate, så är det bara. Antingen kan du störas av det, bli nedtryckt och förstörd av det. Eller så vänder du på steken och ser dem som din motivation och bränsle. Låt dem tro att det gör dem lyckliga att klanka ner på dig. De ödslar ju bara tid, medans du går vidare och förverkligar dina drömmar. Do You! #Förattduärvärdet #WednesdayPower

Don't let ANYONE, and then I mean anyone dull your sparkle!

 
 
 
Ha en AWESÖÖM day!
 
Kram/ Annapearl
 
0 kommentarer
publicerat i Pearls Life
Taggar: Fitness, Glädje, Hälsa, doyou, happy, haters, hatersgonnahate, inspiration, justdoit, motivation, nike, självförtroende, självkänsla, willsmith
Visa fler inlägg
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar