NOT YOUR TRADITIONAL BREAKFAST TOAST

 
 
Vilken av dessa människor är du? Är du den som gillar sött på morgonen, kaffe + granola, yoghurt, smoothie eller är du för salt på morgonen? kaffe/te + smörgås med salt pålägg, stekta grönsaker, stekt ägg eller annat.
 
Jag går lite i perioder mellan salt och sött, och ibland behöver man ju båda i en och samma frukost ;)
 
Denna morgon kände jag för grönsaker och salt så fixade till denna super goda breakfast sandwich till mig och M. Denna rätt blev också ABSOLUT boyfriend approved. .(slukades hel, typ).
 
 
Ingredienser:
 
  •  Bröd ( jag använde sempers glutenfria "toasty fiber"
  • 2 jumbo champinioner
  • 1 tomat
  • 1/2 liten zuchini (som ska skivas i ca.10 tunna skivor)
  • 8 gurkskivor
  • + örtsalt (Herbamare) , salt, peppar, olivolja/kokosolja
 
 
 
Gör såhär:
 
  • Rosta brödet och skär på halva så de blir trekantiga bitar
  • Skiva zuchinin i tunna skivor och stek i olja och salta ( sväng dem halvvägs) de ska bli mjuka och lite gyllene på ytan.
  • Skiva champinionen i lite tjockare skivor och stek på samma sätt så den blir mjuk och genom stekt, salta och peppra.
  • Till sist skiva tomaten och stek i olja så att den blir lite mjuk, salta och peppra.
 
Sen är det bara att lägga allt på ditt rostade bröd och njuta av smakerna :)
 
 
 
/Pearl
En kommentar
publicerat i Mat
Taggar: Hälsa, Mat, PearlsHealth, Sverige, blogg, brunch, dairyfree, finland, finlandssvenskabloggae, frukost, glutenfree, grönsaker, healthy, lunch, pearlshealthblogg, recept, sugarfree

HEARTWARMING TOMATO & MUSHROOM PASTA

 
 
Winter is coming. And we need to stay warm .. This recipe will help. ;) 
 
Njöt av denna pasta tillsammans med Mike idag. Perfekt lunch, mättande and OOh sooo good! När vintern närmar sig (jaa, nu pratar jag faktiskt vinter och inte höst .. så känns det för mig i allafall som fick njuta av värme hela sommaren) så blir det alltid mera soppor, goda pasta recept och en massa goda grytor här hemma hos oss. Det hör lite till: kallt ute = ät något varmt, varmt ute = ät något kallt. Jamen det är ju så, vem vill nu äta en linsgryta mitt på heta sommardagen (inte jag i alla fall!) , " jaa jag skulle inte äta linsgryta någon dag i året" hör jag någon av er säga.. Men som TUR så ska jag inte dela med mig av linsgryta recept idag utan, en underbart god VÄRMANDE pasta för kropp och själ. YUP, let's go!
 
 
 
 
Ingredienser: 
 
  • 350 gram glutenfri pasta (eller vanlig för dig som tål gluten)
  • 1 låda körsbärstomater
  • 200 gram krossade tomater på burk (organic tastes better here!)
  • 5 stora vita jumbo champinioner (eller 1 låda med små)
  • 2 stora nävar spenat
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad basilika (färsk går lika bra)
  • 2 msk solrosfrön
  • 1 tsk paprikapulver
  • salt&peppar + örtsalt 
  • olivolja
 
 
Gör såhär:
 
-Sätt pastan och koka
- I en stekpanna på medium värme: Sätt ordentligt med olivolja, stek pressad / hackad vitlök i oljan tillsammans med basilika. Tills vitlöken får en lite gyllene färg ( på det här sättet får du smaken i oljan och allt du tillsätter efteråt kommer ha mera smak).
- Skär körsbärs tomaterna på halva, häll ner i stekpannan med vitlöken. Här kan du också tillsätta solsorosfröna.
- Skär champinjonen i olika stora bitar och stek dem tillsammans med allt det andra i stekpannan. Låt allt steka ihop sig tills champinjonen har en fin gyllene färg.
- Häll sedan ner tomatkrosset, låt allting puttra på ca. 6 min på låg värme. Krydda enligt smak. Här kan du också tillsätta paprika pulvret om du vill ha lite mera färg och smak på rätten. 
- Tillsätt sedan pastan och rör om allt. Till sist spenaten ( här skrev jag 2 nävar, men du kan sätta en helt låda med spenat och röra ner det. Ett perfekt sätt att få i dig lite mera grönt! För när du väl rör ner det i pastan så försvinner det nästan pga. värmen. Men smakar pöörfekt! 
 
That's it! Hoppas det smakar och får upp temperaturen a little ;)
 
Vad är era favorit Höst/Vinter recept? Dela med er så kan jag kanske Re-create them with a twist! 
 
 
 
/ Pärlan
 
 
 
 
 
2 kommentarer
publicerat i Mat
Taggar: Fitness, Hälsa, Hälsosamt, Mat, PearlsHealth, Sverige, balance, finland, glutenfritt, höst, livsstil, love, matblogg, pasta, vegan, vegetariskt, vinter

How to eat healthy candy and enjoy it? = These Flapjacks are the answer.

 Flipping Flapjacks! 
 
 
 
 
Troligen det godaste recept jag gjort. No more talk, I'll go straight to the recipe . --> 
 
 
 
 
 
Botten: 
 
  • 200 gram Havre flingor
  • 80 gram kokosflingor
  • 150-180 gram honung
  • ca. 220 gram jördnötssmör
Choklad lager:
 
  • 250 gram färska dadlar (ca 27st) obs! köp de färska, de kommer i en låda och hittas oftast med grönsakerna i kyldisken. 
  • 60-70 gram kakao (testa dig fram, beroende på hur stark choklad smak du vill ha)
  • 100 gram kokosolja (smält sedan)
  • 3 msk med rååååge av kokosgrädde ( den TJOCKA delen av en santa maria burk) 
  • 3 msk Lönnsirap, agave, eller något liknande (eller 1 tsk honung)
  • Rå vaniljpulver ( går absolut att laga utan vanilj, MEN det ger det en lite godare smak)
 
Gör såhär:
 
Botten:
 
-Blanda kokos & havre i en stor skål. 
-Koka honungen i en kastrull tills den bubblar upp, häll då över havre mixen.
-Tillsätt jordnötssmöret och rör om ordentligt ( här böt jag till en matberedare för att få det mixat ordentligt, men jag är säker på att om du knådar ordentligt så får du den fasta konsistensen som bottnet ska ha.
tillsätt litelite vatten om du behöver få det lite mer "fast"
-Lägg botten i kylen eller frys så länge du lagar toppingen.
 
Choklad lager:
 
-OBS! Ta ut kärnorna ur dadlarna, lägg  sedan dadlarna och kokosoljan i matberedaren. Mixa.
-Tillsätt kokosgrädden, kakaon, vanilj, lönnsirap och mixa tills det är en härlig smet. (som smakar himmelskt redan sm den är.. perfekt att använda som frosting också). 
-Bred chokladen över ditt havre botten och låt det sedan stå i kylen eller frysen 1-2 timmar. Done!
 
 
 
 
 
 
WARNING!
 
Boyfriends love them.
Dogs can't have them .
Hide these candies, and destroy them yourself.. it won't take you long! 
 
 
0 kommentarer
publicerat i Efterrätter
Taggar: Bakning, Mat, PearlsHealth, Pearlshealthblog, choklad, efterrätt, glutenfritt, godis, gott, love, rawfood, sockerfria, vegan
Visa fler inlägg
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar