Enkla Bovete Snacks

Ett perfekt litet mellanmål är dessa "bovete snacks". Som bara innehåller Ekologiskt Bovetemjöl, rismjöl & salt.
Toppingen kan man variera mellan salt och söt. 
 
Här har jag exempel på: Mandelsmör & Banan / Ost, avocado & örtsalt
 
 
 
 
Märket är : SEMPER , glutenfritt och ekologiska är dessa.
 
 
0 kommentarer
publicerat i Mat
Taggar: Hälsa, bovete, gott, mellanmål, nyttigt, snacks

Min HUDVÅRDSRUTIN

 
Under tonåren hade jag den jobbigaste perioden i mitt  liv, när det kommer till hyn. Jag prövade allt från cremer, aknemedecinen Roaccutan ( råttgiftet,som jag inte skulle rekomendera till någon), strikta dieter, och behandlingar. Sanningen är att jag inte ennu heller LÖST problemet med finnar och akne. Skulle jag gjort det, då skulle jag vara miljonär. Det är en never ending question, och en "million dollar market."
 
Mera om min hy i ett annat inlägg. Skulle kunna skriva om det ett tag, so not now. 
 
Men IDAG vill jag dela med mig av min HUDVÅRDSRUTIN. Denna kombination av produkter storgillar min hy just nu. Alla hittar ju vad som passar bäst för en själv. Men här får ni en inblick av mina favoriter, och också de produkter jag använder dagligen.
 
1. RENGÖRINGSMJÖLK "FRANTSIA". Varje kväll rengör jag min hy med en rengörings mjölk från "Frantsia" (Finskt ekologiskt märke). (OBS! Jag rengör inte min hy på morgonen, eftersom då tvättar man bort hudens naturliga fett lager "yta" som bildats under natten, och det är inte nödvändigt. (speciellt inte om man har väldigt torr hy som jag)
 
 
2. PEELING "ANGELS ON BARE SKIN" En gång i veckan peelar jag huden med denna lätta mandel peeling från "LUSH".
 
 
3. ÖGONKRÄM "CLINIQUE". Denna ögoncreme från CLINIQUE har jag använt varje morgon och kväll sen 8.3.16 när jag fick den till födelsedag, och den känns skön. I alla fall inbillar jag mig att jag ser piggare ut när jag använder den ;) ( men det här är faktiskt första ögon krämen jag använder.)
 
 
4. SKIN'S SHANGRI LA ! Fuktkräm. Denna produkt höjer jag till SKYARNA. Vad gjorde jag utan denna i mitt liv?! Så känns det verkligen. Världens bästa fuktkräm. Den verkligen dränker din hy i yumminess, och du vaknar upp med baby hy. (Obs! jag applicerar alla produkter härifrån nedåt varje morgon och kväll (inklusive SHANGRI LA. Det kan lite variera mellan nyponros oljan och teatree oljan, beroende på vad jag känner min hy behöver den dagen.)
 
 
 
5. ARGAN OLJA. Denna kallpressade Argan olja blandar jag varje morgon och kväll med min fuktkräm från lush.
Denna Argan olja är köpt från reviva här i stan. Och den är otroligt skön på huden, och ger i längden en jätte fin lyster åt huden. (Googla "benefits" med argan olja, det finns MASSOR). 
 
 
6. NYPONROSOLJA ( ROSEHIP OIL ). Denhär Kallpressade nyponrosoljan använder jag mer sparsamt. Inte varje natt, men när jag känner att min hy behöver en extra boost av näring. Ett litet pump blandar jag isåfall med argan oljan och fuktkrämen.
 
 
7.TEATREE oil. Vääääldigt bra för oren hy. Eller direkt på en finne. Jag brukar förebygga finnar med att blanda 1-2 droppar med ovan-nämnda oljor och fuktkrämen. 
 
 
Har ni frågor är det bara att fråga! Och fram med era bästa tips för huden om ni själva har några! :)
 
 
 
 
En kommentar
publicerat i SkönhetsTips
Taggar: PearlsHealth, akne, beauty, hudvårdsprodukt, hudvårdstips, hy, kosmetolog, skönhet

DEN HÅRDA SANNINGEN OM FINLAND.

 
Denna vinter kändes på något sätt längre än vanligt. Fast jag spenderade Oktober-Januari i ett soligare och varmare USA. Mörkret vi har här på vinterna slog mig på något sätt hårdare detta år, + den finska flunssan som attackerade en direkt man kom hem. Många säger ( och jag också tycker delvis detta) att vintern är mentalt dåligt för människor som bor i Finland. För att det är så MÖRKT och kallt. Folk blir deprimerade, uttråkade, tappar livsglädjen. 
 
Men jag tycker om att se nyttan och utmaningen i allt. Jag har börjat se vintern som den tunga fasen i livet (let's face it! livet har hela tiden berg- och dalbanor). I livet finns det alltid faser när allt går jätte bra, livet flyter på och hela världen är på din sida. Men det betyder inte att vi skall ignorera att shit sometimes happens! för .. shit happens. Förr var jag en sådan optimist som trodde att poängen med livet var att vara positiv HELA TIDEN, och bara ignorera allt som kan gå fel. Men nu på senare har jag förstått att, JA jag skall vara positiv. Men jag måste också förbereda mig för när "winter is coming" (som de skulle säga i game of thrones :D ). Förbereder vi oss så faller inte vi lika hårt sen när livet har lite mera motgångar.
 
Det betyder inte att varje gång något bra händer eller livet är GREAT så måste vi gå och tänka " snart händer något skit, snart händer något skit". Nej, utan vi är bara FÖRBEREDDA sedan om det börjar gå neråt igen.
 
Så nu svänger vi på kakan. Om vintern nu är jobbig, tung, mörk och kall. Förstå vad starka vi Finländare blir om vi hittar ett sätt och ett system att jobba och komma igenom vintern med massor med bra energi. Då är ju våren, sommaren och hösten a piece of cake! Och det är ju lite så det kan kännas för oss i norden, att när våren kommer så BÖRJAR LIVET IGEN. Man ser folk överallt ute och går med sina färgglada tränings dräkter och största leenden på läpparna. Träningsmotivationen är på topp, man vill ut och vara social och all annan inspiration bara får en sådan BOOOST.
 
Det var en gång en kille som sade "Where have all these good looking girls been all winter?!", för han tyckte att folket såg helt annorlunda ut när våren och solen kom. Nästan som att personligheten kom fram och självförtroendet växte inom allihopa.
 
IDAG BÖRJAR LIVET PÅ NYTT. Idag är det VÅR kära finländare (och svenskar). IDAG får vi FIRA att vi kom igenom en till VINTER. IDAG är i allafall JAG lite starkare än vad jag var i vintras. Är du? 
Visa fler inlägg
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar