Hälsosam = sockerfri = FALSKT!

 
 
 
Dagens media, dieter och livsstilar kan driva dig till vansinne. Inom några minuter surfing på google så kan 5 olika människor ha övertygat dig om att just DERAS diet eller livsstil är den "ENDA" rätta och det absolut BÄSTA sättet att äta och leva enligt. Hmm. Lyssna på mig nu. 
 
Det finns 1000000000000000 tals olika sätt att äta på. Och lika många sätt att leva enligt. Mitt mål är HÄLSOSAM HÄLSA.
 
Hälsa är inte = sockerfri.
Hälsa är inte = vegan.
Hälsa är inte = Kött ätare.
Hälsa är inte = glutenfri.
Hälsa är inte = att vara aktiv.
Hälsa är inte = att ta det lugnt.
Hälsa är inte= yoga.
Hälsa är inte= vänner..
Hälsa är inte = spirituell
Hälsa är inte = familj...
 
Hälsosam är ALLT detta och mycket mer av allt som får dig att må ditt bästa du.
 
Hälsa ÄR: göra saker som får dig att vara glad och skratta, vare sig det är att vara ute och festa med dina bästa vänner hela natten lång eller åka ut på en lång båttur eller träna på morgonen. 
 
Hälsosam är: att hitta och äta mat som får DIG att må bra och ge dig den näring du behöver.
 
- Mår du bäst av att äta kött - do it.
- Mår du bäst av att bara äta en vegan kost, gör det. - Eller är det 3 dagar i veckan du vill äta fisk och kyckling men resten av veckan plantbaserat. . då gör du det. Osv.
- Mår du bäst av att inte äta socker alls, eller bara äta socker på helger. 
- Mår du bäst av att äta en stor frukost på morgonen, eller gillar du att bara dricka en kaffe. 
- Mår du bäst av att avsluta dagen med ett glas rött och en bit mörkchoklad..... Well do THAT! 🍷🍫
 
 
 
 
Hälsa är såååååååå mycket av vad världen har oss att ge. Så jag tänker inte " låsa" mig fast vid någon sida. Utan istället väljer jag att vara fri och tänka hur jag vill och äta hur jag vill, utan att någon behöver ifrågasätta varför. 
 
Folk vill så gärna sätta oss i en "box". I en liten liten låda, med vad vi äter och hur vi tänker och vad vi gör. De spikar fast oss och släpper inte ut oss för något i världen. Och om du en dag sticker ut ditt huvud ur lådan för att se dig omkring och andas lite ny luft så är det en grupp av människor som är väldigt snabba och väldigt agressiva med att kasta dig ner i lådan igen och spika fast den. 
 
Jag har lärt mig att aldrig övertyga någon om att det sättet jag lever är det enda rätta för dem och att alla skulle må bättre av att äta sockerfritt, glutenfritt, mjölkfritt och kanske köttfritt. ALDRIG. mitt mål med min socialmedia är bara att vara en inspiration för människor, och en dagbok för mig själv.
 
Eftersom allt detta är bara en neverending journey till hur jag mår som bäst. Jag slutar inte vandra, för livet fortsätter hela tiden. Jag kommer alltid att sträva efter att må bättre, att njuta av att ha en familj som älskar mig, hitta nya sporter, ta hand om mina vänner, hitta nya sätt att träna min hjärna och äta "bättre" mat för min kropp, på vilket sätt det än är. 
 
Min blogg heter inte :  Glutenfree life, Sugarfree living, Veganna (Vegan anna) eller något annat (inte så fint namn 😅) som lägger en " LABEL" på mig. 
 
Min blogg heter "Pearls HEALTH". PEARL -mitt mellan namn. Och HEALTH - för det är just det jag strävar efter och vill inspirera och bli inspirerad av. Hälsa betyder så många olika saker för mig. Och jag skulle aldrig fästa mig vid bara en sida av det. Allt handlar om att FINNA en BALANS som funkar för dig. Because all pieces on the chessboard plays a roll. AMEN. 
 
 
 
 
Från dagens instagram post @aannapearl:
 
Balance in life is Key✊ I truly love my smoothies in the morning, but I also enjoy having a glass of red wine in the eavning when I feel like it. I love to workout and push myself beyond my limits, but I also understand taking a day or 2 off when my body says "rest". Creating my raw chocolate balls brings me joy, and even more joy when I get to eat them all afterwards. But somedays I don't feel like creating anything, and that's totally fine. I  love wearing an amazing outfit that just makes me feel confident and fit, but 85% of the time you see me walking around in a t-shirt and some random shorts. I REALLY enjoy being around people and having fun and seeing new things, but somedays I just feel like having that very much needed ME- time. I love the summer, but I also love the winter. You feel me? It is all about the balance. #don'tbetohardonyourself. #embraceitALL 

CHIA PUDDING - Summer BOOST🍧


 
Älskar älskar Chia pudding. Perfekt mellanmål, frukost, post-workout snack, kvällsmål.. Med en hög dos protein (med tanke på de små fröna), omega-3, kostfiber och mineraler så är det lätt en av mina favorit go-to idéer när jag vill ha någonting näringsrikt & nyttigt - SNABBT. Chia är mayaindianernas ord för STYRKA, så du kan se varför detta är en sån powerfood 😏
 
Jag ser alltid till att förbereda en ny Chia pudding i kylskåpet när jag ätit upp en annan. (Med den taktiken så har du alltid en pudding när du vill ha den).
 
 
 
Min favorit just nu (trumvirveeel) ..
Ananas & Kardemumma pudding! 
 
RECEPT:
 
Tillred den i ett vanligt dricksglas. Enligt detta recept så får du 10g protein per pudding.
 
- 6 msk Chiafrön
- 1 tsk Kardemumma
- 5 Frysta ananas bitar (färska går säkert också bra. Men jag har gjort frysta för att det är enkelt, + att det gör chia puddingen super KALL)
-  1 glas mandelmjölk (eller vilken sorts mjölk du vill ha) 
 
 
 
Jag ser alltid till att förbereda en ny Chia pudding i kylskåpet när jag ätit upp en annan. (Med den taktiken så har du alltid en pudding när du vill ha den).
 
 
 
Min favorit just nu (trumvirveeel) ..
Ananas & Kardemumma pudding! 
 
RECEPT:
 
Tillred den i ett vanligt dricksglas. Enligt detta recept så får du 10g protein per pudding.
 
- 6 msk Chiafrön
- 1 tsk Kardemumma
- 5 Frysta ananas bitar (färska går säkert också bra. Men jag har gjort frysta för att det är enkelt, + att det gör chia puddingen super KALL)
-  1 glas mandelmjölk (eller vilken sorts mjölk du vill ha) 
 
Ps. Om du vill kan du tillsätta honung, agave eller annan sötning.. Men jag tyckte faktiskt inte det behövdes eftersom både Kardemumman och ananasen ger smaken en naturlig sötma.
 
GÖR SÅHÄR:
 
*Sätt 6 msk chiafrön i glaset, häll sedan på mjölk (nästan fullt).
*Rör om ordentligt (chia frönen klumpas lätt annars)
*Tillsätt 1 tsk kardemumma
*Skär ananasen i småsmå bitar, rör ner i puddingen.
*Lägg i kylen och stå ca 45 min eller över natten- njut! 
 
 
 
 
 
 
Tips: du kan toppa chiapuddingen med färska bär, granola, kanel&kardemumma, honung, rostas kokos, nötter , whatever u like! 😋🍓
 
 
 
Om ni har någo frågor, please ask! Så svarar jag 😊 Jag vet att Chia pudding finns i 1000 olika varianter, berätta gärna vilken din favorit är så får jag pröva på något nytt! 😙😋
 
 
/Annapearl
 
En kommentar
publicerat i Efterrätter, Mat;
Taggar: Chiapudding, Enkelt, Fitness, Hälsa, Mat, PearlsHealth, Pearlshealthblog, Protein, Superfood, Sverige, finland, gott, matblogg, vegan, vegetarian

Förbättra din hälsa med Bulletproof Coffee

 
 
 
En stor del av oss människor är vana med att börja vår dag med en kopp svart kaffe. Kanske någon av er känner att ni inte funktioner förrän ni kommit till botten av koppen på morgonen? ☕
 
Varför inte ge din kaffe en rejäl UPGRADE
 
Låt mig presentera BULLETPROOF COFFEE.
Invented by Dave Asprey.
 
 
Bulletproof kaffe ger dig inte superkrafter..nej, Men otroligt många hälso benefits. Det är ekologiskt kaffe mixat med kokosolja / eller ekologiskt smör och mct olja. Det mixas samman och blir en härlig latte liknande kaffe dryck. I know i know, det låter konstigt och kanske lite äckligt med att tillsätta fetter i kaffet..  Men jag lovar! It's not! 
 
 
 
Varför börja dagen med BULLETPROOF COFFEE?
 
 
 • Din hjärna får förmågan att vara super fokuserad och produktiv tack vare alla de hälsosamma fetterna. "SUPERBOOST".
   
 
 • Det dämpar (om inte helt tar bort) sötsuget. Du känner dig nöjd och belåten.
 
 • Det ger dig energi för mycket längre tid än vanligt kaffe.
 
 • Det ger en mättnads känsla som skjuter upp frukosten till ungefär 3 timmar framåt (så nästa mål blir nästan en lunch) om man så vill. Kroppen får nästan en "mini-fasta" under natten som fortsätter på morgonen och därmed hinner reparera sig och fokusera på att få kroppen att fungera optimalt istället för att jobba med att bryta ner mat hela tiden. 
 
 • Balanserar humöret. 
 
 • Är gott! I början kan det kännas lite konstigt att dricka en dryck med så mycket fett i sig (BRA FETTER) , men ganska snabbt så börjar du längta tills du får tillreda din kaffe på morgonen och svart kaffe är ett minne blott.
 
Jag rekommenderar verkligen att ge denna super dryck en chans, om du endå dricker kaffe på morgonen..  Varför inte dricka en BÄTTRE kaffe?☝😏
 
 
 
RECEPT: 
 
 • 1-2 MSK ekologisk kokosolja/ekologiskt smör
 • 1-2 MSK mct olja
 • 1 kopo Ekologiskt kaffe
Börja med 1 MSK av olja/smör och 1 MSK mct olja. Och bygg er upp långsamt tills ni blivit vana med känslan och det känns som att ni kan öka dosen. Magen kan reagera om man börjar med för mycket fett på en gång.
 
 
- Mixa i en blender. ELLER så kan du använda en "shaker" flaska och bara skaka tills allt är mixat, fluffigt och latte liknande.  
 
 
 
Obsobs! Varför ekologiskt? För att få alla hälsosamma egenskaper, så vill du inte få i dig någo kemikalier eller onödigt mögel eller skräp. Jag personligen får svaga hjärtklappningar/stress känsla .. Ni vet då ni verkligen känner ert hjärta hoppa i bröstet. Det får jag när jag dricker låg kvalitet kaffe som inte är ekologiskt. 
 
 
Nu är jag nyfiken! Vem av er vågar testa på detta? 
 
PS. Vill ni veta mera om Bulletproof. . googla det! Det finns mycket bra information som jag inte nämnde  😊🙋 
 
 
Ge inlägget ett hjärta om ni kommer testa på!😙😘
 
/Annapearl 
 
 
 
 
 
 
0 kommentarer publicerat i Mat
Taggar: Hälsa, Hälsosamt, PearlsHealth, dryck, kaffeersättare, morgon, söndag
Visa fler inlägg
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar