NÄSSELPESTO

 
Hej kära ni!
Idag vill jag dela med mig av ett nytt recept här på bloggen. Något jag inte prövat på förr, men blev tipsad om att testa på under min praktik hos Reviva. Något så enkelt, NYTTIGT, och GOTT. ( enkelt, nyttigt och gott.. det borde vara min "slogan" för denhär bloggen så mycket som ja använder den meningen. haha)
 
Dagens recept är alltså: NÄSSELPESTO (pesto gjord på nässlor).
 
Nu pratar jag om dessa så kallade "brännässlor". De jag länge trodde att bara var ogräs som brände något så sjuttons om man i misstag rörde vid dem. Men brännässlor är inte bara ogräs, de är örter. Väldigt väldigt hälsosamma örter. Bästa säsongen att gå ut och plocka dess super-växter så är faktiskt nu i MAJ! så ennu hinner du, plocka de minsta du hittar. De som är små är fullproppade med näring, och de bränner heller inte när du plockar dem.
 
 
På Reviva beskrev de så bra nässlornas goda egenskaper, så jag delar härmed texten med er:

Ett busenkelt hälsotips för att själv stödja kroppens självläkande förmåga;

Dessa spröda små nässlor som nu växer upp ur marken är riktiga kraftkoncentrat och anses vara en av de bästa medicinalväxter vi har. Nässlor som plockats i maj är de bästa så passa på nu å plocka från naturens förråd!

Nässlan innehåller hela 70 vitaliserande ämnen, mao så gott som alla de ämnen som vår kropp behöver. Den är rik på vitaminer och närsalter - 2,3% närsalter bland vilka kalium, kalk, fosfor, svavel, magnesium och järn dominerar. Av vitaminer är det A och C som dominerar.

Vi rekommenderar varmt att fara ut i naturen och plocka små spröda nässlor och gör en 3 veckors nässelkur med 1-3 koppar te dagligen - vi lovar att ni kommer att känna av förändring!

 

RECEPT:

1-2 klyftor vitlök

1/2 dl mandlar & solrosfrön ( jag lade både och, men det går bra att välja en dera.)

1 dl parmesanost

1-1/2 dl olivolja

Salt & Peppar

 

Gör såhär:

1.Förväll nässlorna (koka dem hastigt i 2 min) i rikligt med lättsaltat vatten.

2.Kör nässlorna i mixern/matberedaren tillsammans med nötter, vitlök, parmesanost, och olivoljan.

3.Smaksätt med salt & peppar

 
 
 
 
 
 

Njut!

2 kommentarer
publicerat i Mat
Taggar: Hälsa, Mat, PearlsHealth, nyttigt, nässelpesto, nässlor, reviva

ÄR DETTA ENS MÖJLIGT?

 
 
 
Har ni hört om någon som heter Tai Lopez? Han är en self-made, entreprenör, motivational speaker.. med lite för mycket pengar bosatt i Hollywod, LA. Han är väldigt duktig på att dra folk till sina media sidor. Han finns på Instagram, FB, youtube, Snapchat, Twitter och han har ett team som sköter jobbet åt honom så han är väldigt aktiv överallt. 
 
Jag har följt han på instagram och snapchat nu ett tag för han ger ut så mycket bra inside information inom business, livet, massa random stuff som e bra å veta ( Speciellt på snapchat). Och för typ 3 veckor sedan så lade han upp en instagram video på en tjej som gjorde dansen "DAB". Kanske någon av er vet vad man gör när man "dabbar" (om inte så hittar du på youtube "Dab"). Under videon stod det, " can you dab better than Naz?" (the girl in the video). Om man gillade videon och postade en video när man själv gjorde dansen "Dab" och taggade #Tailopez , så var man med i tävlingen om att vinna en ipad. 
 
Eller egentligen så va det 3 priser. Första priset var en GO pro hero silver, 2:a pris en Ipad, 3dje pris en Kindle.
Jag tänkte " varför inte vara med?" så jag lade upp en video och följde instruktionerna, och guess what! en vecka senare lade han upp vinnarna på sin snapchat, och JAG vann en IPAD! say whaaaaaat?! Händer sånt hänt ?! haha tydligen. Nu sitter jag gladeligen med min nya leksak i handen, är såååå glad! (kan man vara nå annat) :D
 
Nu kan jag kanske till och med börja laga upp lite videona här på recept och annat smått och gott! stay tuned! 
 
 
 
 
 
UPPMUNTRAR HÄRMED ALLA ATT VARA MED I LOTTERIER OCH GIVEAWAYS NÄR NI SER DOM. Sanningen är att DU har lika stor chans som ALLA andra ! 
 
Pusshej!

HELT NYTT

 
Nu är sommaren nääääästan här, vädret har varit helt underbaaaaart idag och igår! Hoppas verkligen värmen håller i sig!
 
 
 
Till sommaren är det alltid som om min inspiration till nya recept får en BOOST! vet inte om det är solen, dofterna eller behovet av att komma på ett hälsosamt nytt glass recept som driver mig. But whatever it is, it's goood!
Nu har jag äntligen fått fixat en helt ny instagram sida åt mig för BARA hälso recept. ONLY. Bara mat, smarriga desserts, smoothies och annat gott läggs up på denna sida. Och som vanligt är recepten Socker, gluten, och mjölk - FRIA.
 
Vill ni ha mer konkret INSPIRATION  och tillgång till snabba recept så är det bara att följa mig där på instagram under namnet : Pearlshealth.
 
 
Och vet ni jag har fått så mycket inspis nu, så jag tror tillochmed att jag kommer att ha lite gröna fingrar i sommar..... och börja gro något här hemma. Tycker det skulle vara SÅÅÅ häftigt att kunna gå ut på verandan och plocka lite sallad, rucola, körsbärstomater  på morgonen. Vilken känsla... jah ska inte lova för mycket, but if that happens så kommer jag uppdatera er om min första skörd :D haha.
 
Njut av vädret people! ("solen skiner, kanske bara idag....")
Visa fler inlägg
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar