Såhär gör du Sockerfri glass, sylt och plättar.
Denna trio gör sig perfekt som Frukost, mellanmål, eller efterrätt. Jag har ätit den till alla tre tillfällen. :D
Och för er som inte brukar tycka om bananplättar för att de blir mosiga och ni får inte de att bli till något, prova detta recept!
Hallon & Jordgubbs sylt:
- 1 dl frysta jordgubbar
- 1 dl frysta hallon
- 3-4 msk chia frön
- 2-3 msk honung (beroende på hur sött du vill ha det)
- 1-2 tsk rent vaniljupulver ( Valfritt, måste ej vara i sylten )
Gör såhär:
- Lägg de frysta bären i en kastrull och lägg plattan på svag värme (vår elektroniska platta går från värmen 1-9 och då har jag på 5-6).
- Rör om nu och då
- När allt har börja smälta kan du tillsätta honungen och chia fröna
- Låt allt "koka" i ca 15 min. rör om mellan varven.
- Servera sedan varm eller låt svalna i kylen en stund.
Glass:
- 200 ml santa maria kokos mjölk/grädde
- En påse fryst mango
- 2 msk honung
- En fryst banan
- 1-2 tsk rent vaniljpulver ( valfritt )
Gör såhär:
- Sätt kokos grädden och den frysta bananen tillsammans med frysta mangon i en matberedare. (OBS! Lägg inte hela mango påsen direkt, utan tillsätt mer och mer efter behov. Börja med halva.)
- Mixa tills de börjar bli en krämig/glassig konsistens
- Tillsätt då honung och vanilj pulver
- Servera direkt!
Banan Plättar:
- 2 bananer
- 8 ägg ( jepp 8. Tänk alltid 2 ägg på en halv banan)
- 1/2 dl mandel/kokos/valfri mjölk
- 3 stora matskedar bovetemjöl (Detta är vad som har gjort skillnaden med mina bananplättar)
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk honung
- nypa salt
- 2 tsk kokosolja
- 1-2 tsk vaniljpulver (valfritt)
Gör såhär:
- Blanda äggen och bananerna med en stavmixer i en stor skål
- Tillsätt mandelmjölken, bovete mjölet, kokosolja, honung
- Till sist tillsätt bakpulver, salt och vaniljpulvret
- Blanda med stavmixer tills det blivit en jämn (ganska tunn) smet
- Använd en "skop-slev" och ta en lite mängd i gången och sätt i en ganska het stekpanna. Stek i kokosolja för bäst resultat och smak. ( från 1-9 så har jag min spis värme på 7 när jag steker plättar)
- Stek plätten lika länge på båda sidorna
- Servera varma tillsammans med glassen och sylten!
Kram/ AnnaPearl
Super! Älskar bananplättar och va smart att sätta chiafrön i sylten, det ska testas :)