Såhär gör du Sockerfri glass, sylt och plättar.

 
 
Denna trio gör sig perfekt som Frukost, mellanmål, eller efterrätt. Jag har ätit den till alla tre tillfällen. :D
 
Och för er som inte brukar tycka om bananplättar för att de blir mosiga och ni får inte de att bli till något, prova detta recept!
 
 
Hallon & Jordgubbs sylt:
 
- 1 dl frysta jordgubbar
- 1 dl frysta hallon 
- 3-4 msk chia frön
- 2-3 msk honung (beroende på hur sött du vill ha det)
- 1-2 tsk rent vaniljupulver ( Valfritt, måste ej vara i sylten )
 
Gör såhär:
  1.  Lägg de frysta bären i en kastrull och lägg plattan på svag värme (vår elektroniska platta går från värmen 1-9 och då har jag på 5-6).
  2. Rör om nu och då
  3. När allt har börja smälta kan du tillsätta honungen och chia fröna
  4. Låt allt "koka" i ca 15 min. rör om mellan varven.
  5. Servera sedan varm eller låt svalna i kylen en stund.
 
 
Glass: 
 
- 200 ml santa maria kokos mjölk/grädde
- En påse fryst mango
- 2 msk honung
- En fryst banan
- 1-2 tsk rent vaniljpulver ( valfritt )
 
Gör såhär:
 
  1. Sätt kokos grädden och den frysta bananen tillsammans med frysta mangon i en matberedare. (OBS! Lägg inte hela mango påsen direkt, utan tillsätt mer och mer efter behov. Börja med halva.) 
  2. Mixa tills de börjar bli en krämig/glassig konsistens
  3. Tillsätt då honung och vanilj pulver
  4. Servera direkt!
 
Banan Plättar:
 
- 2 bananer
- 8 ägg ( jepp 8. Tänk alltid 2 ägg på en halv banan)
- 1/2 dl mandel/kokos/valfri mjölk
- 3 stora matskedar bovetemjöl (Detta är vad som har gjort skillnaden med mina bananplättar)
- 1 msk bakpulver
- 1 tsk honung
- nypa salt
- 2 tsk kokosolja
- 1-2 tsk vaniljpulver (valfritt)
 
Gör såhär:
 
  1. Blanda äggen och bananerna med en stavmixer i en stor skål
  2. Tillsätt mandelmjölken, bovete mjölet, kokosolja, honung
  3. Till sist tillsätt bakpulver, salt och vaniljpulvret
  4. Blanda med stavmixer tills det blivit en jämn (ganska tunn) smet
  5. Använd en "skop-slev" och ta en lite mängd i gången och sätt i en ganska het stekpanna. Stek i kokosolja för bäst resultat och smak. ( från 1-9 så har jag min spis värme på 7 när jag steker plättar)
  6. Stek plätten lika länge på båda sidorna
  7. Servera varma tillsammans med glassen och sylten!
 
 
 
 
Kram/ AnnaPearl
2 kommentarer publicerat i Efterrätter
Taggar: Fitness, Glädje, Hälsa, Hälsosamt, Mat, Näring, PearlsHealth, Tjej, WOD, abs, bananplättar, hälsoblogg, recept, sockerfriglass
#1 - - Emmy's Life:

Super! Älskar bananplättar och va smart att sätta chiafrön i sylten, det ska testas :)

Svar: Det gör jag med! De är ju bara för goda :D Jo chiafrön ger verkligen dendär "syltiga" konsistensen :) lycka till!
Anna Pärlan Hult

#2 - - Kitty:

Jag har testat att göra liknande sylt, blir jättegott. Glassen lät god när det var mango i också. Älskar mango!
Tackar för fina tips!
/Kitty

Svar: Vad roligt att du tittade in :)! Jaa mango är ju bara så gott, den ger så mycket smak också :)
Anna Pärlan Hult

bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar