Chocolate ala' Pearl - Socker & Mjölkfri
För er alla med en grym sweet tooth där ute nu i påsk! ( såna som jag ). Denna choklad är fullproppad med bra stuff, och inga dåliga - simple as that! Jag tycker om att tillreda sådant som jag njuter av att äta och på samma gång är bra för min kropp och hälsa (win-win). Detta är min choko ersättare, och den gör sitt jobb. Till och med Fazer choklad människorna i detta hus tycker den är god. Receptet kommer häääär..
Ingredienser:
- 3msk Kokosolja
- 3msk Kakaopulver
- 1msk Kokossmör
- 1tsk Vaniljpulver
- 4msk Mandelmjöl
- 2msk Lucumapulver
- 1msk Mandelsmör
- 1msk Honung
- 1/2 - 1 dl krossade hasselnötter
- Kokoschips
Gör såhär:
- Lägg kokosoljan & kokossmöret i en kastrull. Värm upp kastrullen på låg värme, och smält kokosfettet.
- Tillsätt alla andra ingredienser (förutom kokoschipsen) vart efter och blanda om ordentligt (och se till så att inte chokladen bränns).
- Bred ut på en plåt, ju tunnare destu bättre (tycker jag) då blir det en mer krispigare choklad.
- Strö hasselnötter, kokoschips eller annan önskad topping på.
- Lägg i frysen och låt stelna 15-30 min. Servera och njuut!
Alla ingredienser jag använt här på bild:
kokossmöret
Lucumapulver
smält i kastrull, och blanda i alla ingredienser tills det ser ut såhär
bred ut på plåt
strö på toppings
...mera toppings..
och sen förstås fota lite..
Vad gott!