How to eat healthy candy and enjoy it? = These Flapjacks are the answer.

 Flipping Flapjacks! 
 
 
 
 
Troligen det godaste recept jag gjort. No more talk, I'll go straight to the recipe . --> 
 
 
 
 
 
Botten: 
 
  • 200 gram Havre flingor
  • 80 gram kokosflingor
  • 150-180 gram honung
  • ca. 220 gram jördnötssmör
Choklad lager:
 
  • 250 gram färska dadlar (ca 27st) obs! köp de färska, de kommer i en låda och hittas oftast med grönsakerna i kyldisken. 
  • 60-70 gram kakao (testa dig fram, beroende på hur stark choklad smak du vill ha)
  • 100 gram kokosolja (smält sedan)
  • 3 msk med rååååge av kokosgrädde ( den TJOCKA delen av en santa maria burk) 
  • 3 msk Lönnsirap, agave, eller något liknande (eller 1 tsk honung)
  • Rå vaniljpulver ( går absolut att laga utan vanilj, MEN det ger det en lite godare smak)
 
Gör såhär:
 
Botten:
 
-Blanda kokos & havre i en stor skål. 
-Koka honungen i en kastrull tills den bubblar upp, häll då över havre mixen.
-Tillsätt jordnötssmöret och rör om ordentligt ( här böt jag till en matberedare för att få det mixat ordentligt, men jag är säker på att om du knådar ordentligt så får du den fasta konsistensen som bottnet ska ha.
tillsätt litelite vatten om du behöver få det lite mer "fast"
-Lägg botten i kylen eller frys så länge du lagar toppingen.
 
Choklad lager:
 
-OBS! Ta ut kärnorna ur dadlarna, lägg  sedan dadlarna och kokosoljan i matberedaren. Mixa.
-Tillsätt kokosgrädden, kakaon, vanilj, lönnsirap och mixa tills det är en härlig smet. (som smakar himmelskt redan sm den är.. perfekt att använda som frosting också). 
-Bred chokladen över ditt havre botten och låt det sedan stå i kylen eller frysen 1-2 timmar. Done!
 
 
 
 
 
 
WARNING!
 
Boyfriends love them.
Dogs can't have them .
Hide these candies, and destroy them yourself.. it won't take you long! 
 
 
0 kommentarer publicerat i Efterrätter
Taggar: Bakning, Mat, PearlsHealth, Pearlshealthblog, choklad, efterrätt, glutenfritt, godis, gott, love, rawfood, sockerfria, vegan
bloggtoppen.fi - finlandssvenska bloggar